Rimmad kyckling med brynt pepparrotsmör
(4 pers)Att rimma är ett gammal metod för att konservera. Även om man tycker det låter en aning krångligt är det värt att prova. Man får ett mört kött som smälter i munnen.
- 2 kyckling filèer från Eriksbergsgård
- 2 liter vatten
- 1 3/4 dl salt
- 4-5 msk socker
- 1 ½ liter vatten
- ½ msk svartpeppar
- 2 lagerblad
- 2 morötter
- 1 msk riven pepparrot
- 30gr smör
- Potatis
- morötter
- sparris
Lag 1:
Lag 2:
Pepparrotssmör :
Tillbehör:
- Blanda allt till lag 1. Rör tills salt och socker löst upp. Lägg i kycklingen och låt stå i kylen i 12 timmar. Koka upp lag 2. Ta upp kyckilngen ur lag 1 och skölj av den. Lägg nu ner kycklingen i lag 2 och låt sjuda ca: 20 min. Låt filèerna ligga kvar tills lagen kallnat.
- Koka potatisen för sig. Koka morötter och sparris i saltat vatten, morötter ca: 10 min och sparris 3-5 min.
- Lägg smöret i en kastrull och smält på svag värme. När smöret slutar fräsa och tysnat är det klart. Det ska få en brunnare färg och en nötaktig doft. Rör ner pepparroten och servera med kycklingen och grönsaker