Asiatiska kycklingburgare
(4 pers)Burgare :
- 500 gr kycklingfärs
- 1/2 dl rostade jordnötter
- 3 stjälkar salladslök
- 5 cm ingefära
- 1 citron
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk flytande honung
- 1 nypa chiliflakes
- 1 kruka koriander
- salt
- nymalen svart peppar
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk japans soja
- 1 msk olivolja
- 1 tsk sesamolja
- 2 ciabattabröd
- strimlad sallad
- 1 knippa rädisor,skivade
- 1 dl sweet chilisås
- 2 dl creme fraiche
- 1 kruka vatten krasse
- Mixa kyckling färs med jordnötter, strimlad salladslök, hackad ingefära, citronskal, soja, honung, chiliflakes och korianderblad.
- Tillsätt lite salt och peppar. Låt stå övertäck i kylen en timma.
- Forma 4 burgare.
- Blanda honung, soja olivolja och sesamolja. Pensla burgarna med blandningen.
- Hetta upp grillen och stek burgarna i tre till fyra minuter per sida. Se till att de är genomstekta.
- Fyll bröden med sallad, rädisor och burgare.
- Toppa med sweetchili-sås ,creme frache och vattenkrasse.
- Servera direkt!