Kokt tuppkyckling i len dragonsås och timjanstekt äpple
(4 pers)Kycklingen:
- 600 g kokt kyckling i bitar
- 3 dl kycklingbuljong
- 1/2 dl vispgrädde
- Maisena utrört i lite vatten att reda med
- 1-2 tsk champagnevinäger, äppelcidervinäger el citron
- salt och peppar
- 2-3 msk färsk fransk dragon, bladen repade från stjälken och lätt hackade
- 2 små svenska äpplen, tex discovery
- 1 msk smör
- 1 tsk rårörsocker
- 1 nypa havssalt
- Generöst med färsk timjan, bladen repade från stjälken
- Koka upp buljong och grädde. Red till simmig konsistens med maizena.
- Smaksätt såsen med vinäger, salt och peppar. Mixa den slät med dragon och smaka av.
- Tillsätt kycklingen och koka upp.
- Eftersom kycklingen är helt osaltad kanske man behöver smaka upp den ytterligare med salt.