Karins lätta kycklingpaté
(ca 16 skivor)Impa med hemlagad paté! Karins paté är både lätt att laga
och lätt i sitt innehåll.
Tips! 2 msk konjak eller sherry i färsen är
aldrig fel!
- 200 g kycklinglever
- 1 gul lök
- 1–2 vitlöksklyftor
- smör
- 500 g kycklingfärs
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grovhacka kycklinglevern.
- Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
- Stek lever och lök i smör i en stekpanna.
- Blanda färsen med salt, peppar, timjan, mjöl och ägg.
- Rör i lever, lök och crème fraiche.
- Häll smeten i en smord, avlång ugnssäker form, ca 1 1/2 liter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim.
- Låt patéen kallna och frys in.
- Tina sedan upp den i kylen innan servering.