Kyckling i jordnötssås
(4 pers)- 4 kycklingfiléer, ca 500 g
- 2 äpplen
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl salta jordnötter
- 1-2 tsk hackad röd chilifrukt
- 2 msk jordnötssmör
- rivet skal och saft av 1/2 lime
- 1 msk farinsocker
- 1 dl vatten
- 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 msk smör
- 1/2 tsk salt
- Skär kycklingen i strimlor.
- Kärna ur och strimla äpplena.
- Skala och hacka vitlöken och hacka nötterna.
- Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och s mulad hönsbuljong i en gryta.Låt koka upp.
- Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna.
- Lägg över i grytan och låt koka några minuter.Smaksätt med salt.
- Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan.
- Servera med kokt ris och fräst salladslök.